Terug..


secretariaat:

telefoon:
fax:
e-mail:
website:

bank:
rekeningnr:

Bonnenweg 50, 3151 XA Hoek van Holland

0174-384807
0174-386161
info@debonnen.nl
www.debonnen.nl

Rabobank Westland Zuid-West
3732.63.643



aan: het college van Burgemeester & Wethouders van de gemeente Rotterdam,
t.a.v. Gemeentewerken Rotterdam,
afdeling Milieubeleid,
Bodembureau Rotterdam,
Postbus 6633
3002 AP Rotterdam
 
betreft: bedenkingen saneringsplan Nieuw Oranjekanaal/Polderhaakweg, kadastraal bekend sectie A 955(geheel) en 1244 (gedeeltelijk) en sectie E nummer 361 (gedeeltelijk), bekend onder RT059900359/B40

's-Gravenzande,
1 september 2003

Geacht college,

Bij deze berichten wij u te hebben kennisgenomen van het saneringsplan van het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam inzake de gronden gelegen tussen het Nieuw Oranjekanaal en de Polderhaakweg.
Kennelijk is dit saneringsplan ingediend op basis van een toekomstige bestemmingswijziging. De bestemmingsplanprocedure daartoe dient nog te worden opgestart.
Er bestaat dan ook nog geen enkel juridisch kader welke een dergelijk saneringsplan rechtvaardigt en democratisch legitimeert.
Het moge duidelijk zijn dat eerst dit traject dient te worden doorlopen alvorens middels het bouwrijp maken van deze gronden geanticipeerd kan worden op een toekomstige ontwikkeling.
Er is hier dan ook sprake van impliciete besluitvorming.
Voor het overige wensen wij onze verbazing uit te spreken over de noodzaak tot het verrichten van handelingen om de eventuele verontreiniging te verminderen of te verplaatsen, terwijl op deze gronden al decennialang consumptiegewassen als aardappelen, spruitkool, bonen, uien en graan worden geteeld.
Het moge dan ook duidelijk zijn dat wij ernstige bedenkingen hebben tegen de voorgenomen activiteit op deze gronden binnen het werkgebied van onze stichting. Zowel milieutechnisch als ook juridisch is een saneringsplan niet aan de orde en in strijd met de doelstelling van onze stichting.

met vriendelijke groet,

ing. A.H.M. Weterings, voorzitter

De stichting "De Bonnen" stelt zich ten doel de kwaliteit van het landschap, de landbouw en de natuur in de Bonnen te bewaren, te bewaken en waar mogelijk te versterken.
De stichting is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Rotterdam onder nummer 24310446.


Terug..