Terug..


secretariaat:

telefoon:
fax:
e-mail:
website:

bank:
rekeningnr:

Bonnenweg 50, 3151 XA Hoek van Holland

0174-384807
0174-386161
info@debonnen.nl
www.debonnen.nl

Rabobank Westland Zuid-West
3732.63.643



aan: de portefeuillehouder Ruimtelijke Ordening
van de deelgemeente Hoek van Holland
mevr. H. Noordtzij,
Prinsenstraat 38,
331 JS Dordrecht.
p/a Postbus 10,
3150 AA Hoek van Holland.
 
betreft: vertrouwen

's-Gravenzande,
7 april 2003

Geachte mevrouw Noordtzij,

Bijgevoegd treft u aan een verslag (bijlage 1) van de bespreking welke op 26 november 2002 heeft plaatsgevonden tussen de deelgemeente Hoek van Holland, vertegenwoordigd door u en de heer Tobe, en het bestuur van onze stichting, vertegenwoordigd door de heren Noordam en Vreugdenhil en ondergetekende.
Helaas moeten wij constateren dat deze bespreking nog niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd. Een vervolgbespreking heeft dan pas zin als afspraken en toezeggingen worden nagekomen. Zo zal u bekend moeten zijn welke negatieve consequenties het Natuurgebiedsplan Delf- en Haaglanden heeft voor het werkgebied van onze stichting. Ook hiervoor geldt het aloude adagium: “beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald”. U heeft ons niet geďnformeerd over het vooroverleg t.a.v. het ontwerp-bestemmingsplan. U heeft ons ook niet geďnformeerd over de actuele status van de planvorming t.a.v. de Slib- en Grondbank Waterweg. Wij hebben niets gemerkt van uw voorkeur voor een integrale aanpak van het gebied middels een gebiedsvisie boven de fragmentarische benadering waarmee wij nu geconfronteerd worden. De schriftelijke beantwoording van de brieven inzake de Tweede Ontsluitingsweg Hoek van Holland vonden pas 2 maanden na de bespreking plaats en waren beneden niveau. Betreffende het vervolg op het Ontwikkelingsplan Oranjebuitenpolder en de misplaatste ambitie om te komen tot een Floriade in 2012 in dit gebied wensen wij op te merken dat dit strijdig is met het verkiezingsprogramma (bijlage 2) van de partij waardoor u bent ingehuurd om het dorp Hoek van Holland te besturen.
Wij hebben reeds mogen constateren dat het kennelijk tot een onderdeel van de bestuurlijke cultuur van de deelgemeente Hoek van Holland is gaan behoren om vooruitlopend op bestuursrechtelijke procedures al privaatrechtelijk actie te ondernemen. Dit is voor ons niet acceptabel en ook in strijd met de democratische principes waar uw partij zegt voor te staan. Een raad wordt dan achteraf gedwongen zich te conformeren aan bestuurlijke besluiten en inspraak is verworden tot een farce. Het zal uw bestuurlijke integriteit sieren als u zich niet tot dit niveau wilt verlagen en tevens greep wilt krijgen op de ambtelijke ondersteuning en met name het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam.
Inzake uw geloofwaardigheid attenderen wij u op een mogelijke vermenging van belangen middels een bestuurlijke positie bij de deelgemeente Hoek van Holland en het lid zijn van Provinciale Staten van Zuid-Holland. U kunt geen twee “meesters” dienen.
Uw betrokkenheid bij de deelgemeente Hoek van Holland is kennelijk zo groot dat u - ondanks de wettelijke verplichting - er niet wilt wonen en dat middels een gekunstelde constructie ook probeert te vermijden. Ook dit komt uw bestuurlijke geloofwaardigheid niet ten goede.
Wij verzoeken u die maatregelen te nemen die noodzakelijk zijn om het plaatsen van vraagtekens inzake uw bestuurlijke geloofwaardigheid, bestuurlijke betrokkenheid, bestuurlijke integriteit en bestuurlijke competentie overbodig te maken.
In het gesprek op 26 november heeft u een vertrouwen gewekt, welke tot op heden is beschaamd. In de hoop dat u dit vertrouwen kunt herstellen, onderteken ik,

met vriendelijke groet,

ing. A.H.M. Weterings,
voorzitter

bijlage:

- verslag bespreking 26 november 2002;
- een frase uit het verkiezingsprogramma van de PvdA-Hoek van Holland.


Terug..